2017-10-17 62 瀏覽
<好香濃既豬骨湯拉麵 正!>😍🍜 太子開左間好正既豬骨湯拉麵 🐷全個拉麵店只有4 款拉麵 好有日本feel , 半開放式既廚房 會見到拉麵師傅煮野食 👍🏻😆 除左木枱櫈外 仲有對牆既一人坐位 😆 好毒男feel但又同日本既好似 , 成個食店得4 款拉麵 各有特色 🍜 我就點左6 點pm後先有得供應 望相最特別既菠菜拉麵 😆🌿 佢地係用ipad落單都幾與時並進👍🏻🍴青龍拉麵 6點後供應 99 蚊🍜秘制叉燒 15 蚊🐷玉子一只 13 蚊🥚木耳 9 蚊替玉 加麵 18 蚊🍜荀干13 蚊粟米 9 蚊🌽紫菜 10 蚊🌿Zero 13 蚊由於我太肚餓😆 又想間中放肆下 所以係甘加材料 如上面講加左勁多野 搞到師傅都要分開上😂 想講講個拉面先1. 外表美觀 湯底一望就知密度好高 綠綠地色 飲落去 帶點菠菜香味 個味既濃度係由飲至吞落肚都比較平均🌿 之後就會散發住好香濃既豬骨味🐖 一飲就知落足料 😆 麵身本身好爽口彈牙 再浸住埋豬骨湯 好正😍 上面有軟滑肥味既叉燒 青豆 筍🌿 鮮甜粟米🌽脆口紫菜 溏心蛋🥚 甜味日本魚蛋🐟 仲有好甜既蟹棒🦀 落足料 每一樣野同菠菜豬骨湯底既味道都十分
<好香濃既豬骨湯拉麵 正!>😍🍜

🍴青龍拉麵 6點後供應 99 蚊🍜
粟米 9 蚊🌽紫菜 10 蚊🌿
Zero 13 蚊
1. 外表美觀 湯底一望就知密度好高 綠綠地色 飲落去 帶點菠菜香味 個味既濃度係由飲至吞落肚都比較平均🌿 之後就會散發住好香濃既豬骨味🐖 一飲就知落足料 😆 麵身本身好爽口彈牙 再浸住埋豬骨湯 好正😍 上面有軟滑肥味既叉燒 青豆 筍🌿 鮮甜粟米🌽脆口紫菜 溏心蛋🥚 甜味日本魚蛋🐟 仲有好甜既蟹棒🦀 落足料 每一樣野同菠菜豬骨湯底既味道都十分match 👍🏻

2. 旁邊加既材料 後加既叉燒 玉子, 仲有爽口既木耳都好新鮮 本身諗住直接倒落去菠菜湯入面 😂 不過老板娘好似見我好欣賞個麵甘 就俾左碗 原味豬骨湯俾我浸住食🐷😍 豬骨湯既味勁濃 濃到有d豬骨既質感喺入面 又帶點甜咸度適中 😆🐷 好正!鍾意食番濃湯底既朋友一定要試下 !

🍴炸墨魚丸🦑🔥
兩粒墨丸外表炸得金黃色😍 入面好彈牙 充滿墨魚香 而且中間有原粒墨魚肉 夠哂鮮甜 好食😍👍🏻

Score 平均分 <8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
Address地址
#魂
太子西洋菜北街169 號地下
~~~~~~~~~~~~~
2017-10-17