2018-02-28 238 瀏覽
出發去大埔許願樹許願,中途經過商場就醫飽個肚先,見到呢度有乾炒牛河就果斷入去,因為勁耐冇食乾炒牛河了。首先令我比較尷尬嘅係我聽到隔離枱抱怨呢度餐具嘅乾淨程度,佢話見到有食客用手搓筷子筒入面嘅筷子。。。。。。不過出得去食飯,眼不見為淨掛。。。可能餐廳可以考慮下變一變擺放方式吧講食物:感覺呢度嘅乾炒牛河雖然油水夠,但都係冇平時酒樓嗰d咁香口,不過賣相都幾靚。夾起之後下面其實有好多油,我覺得呢個算係乾炒牛河嘅特色吧,鍾意與否就見仁見智了。牛肉份量同出面其他食店嘅差唔多。佢配咗一包辣椒醬畀我,我唔知係咩玩法,第一次食牛河係配多包辣椒醬,最後試試加辣椒醬,個醬其實勁微辣,食落酸酸地咁,其實唔太夾。整體不過不失,算係過下我嘅乾炒牛河癮吧。