2017-05-01 516 瀏覽
老友發起邊爐飯局,價錢合理,食材吸引,第一時間報名啦!一行四人,gogogo!這裡的劃一海鮮邊爐餐,7海鮮+3粥料+5食材=$200加一 , fair deal!先到達的是鍋心前菜沙律,日式麻醬伴新鮮時蔬,一邊等待粥底滾起,一邊吃前菜,體貼週到!接著就是每人半隻爆膏肉蟹,鮮甜多膏啖啖肉,正! 個粥底係粥水,待我們淥熟所有食物,等食物精華滲入粥水裡面,才放置有米粥落去煲~陣間會講然後來了蓋著碟子的鮮蝦,為何蓋著碟?這些都是活蝦,蓋著以防跳出來,哈哈哈~大隻爽甜亦都係啖啖肉另外每人一隻咬落諗諗的鮑魚,數隻肥美的花甲及車厘蜆,仲有鮮甜的蚌… 樣樣都鮮甜!新鮮!黎緊有龍躉,以這個價錢,有這品種已經好好,肉身爽、厚肉,當然塊皮就冇大龍躉咁肥甘厚身啦,ok之後我地加左50大元吃桶蠔,這個價,街市都買唔到,好鍋心! 蠔唔多縮水,肥美同爽,不俗!店舖推介雞軟骨丸,彈牙有雞味有肉汁,吃落夾雜著碎軟骨,幾得意豬肉片牛肉片有肉類本身的味道,軟諗諗的,不俗! 嚮鈴浸一秒湯瞬即夾起,濕中帶香脆,我本人比較喜愛濕濕脆脆帶油香的東西… PS.只有新鮮嚮鈴先有呢個效果! 友人們已經飽了,俾我鯨吞大半碟吃了一頓大餐,吃

前菜沙律

然後來了蓋著碟子的鮮蝦,為何蓋著碟?
這些都是活蝦,蓋著以防跳出來,哈哈哈~
大隻爽甜亦都係啖啖肉

抵食既加錢蠔

雞骨丸

吃了一頓大餐,吃一點清新嫩滑的准山平衡下,感覺輕盈一點嗎?

壓軸登場

豬油渣+冬菜+蔥蒜粒+南瓜粒+芋粒+粟米件+有米粥倒入海鮮n咁多味食材餚製而成的極品粥水… 我只有四個字去形容:鮮味至極! 真係大滿足兼勁鍋心

除了食材多靚正之外,值得一讚既係侍應們雖然忙碌,但仍然笑面迎人有問必答,超贊!
10個like!

2017-02-26
5 分鐘 (堂食)
前菜沙律
抵食既加錢蠔