2024-05-31
呢日同朋友👩🦰一齊喺呢間餐廳食個 quick late lunch🤣呢度有「一人套餐」可以自己揀「主要食材 + 湯底 + 2個配菜 + 主食」,咁揀咗「$76 鱸魚片 + 檸檬酸菜湯 + 萵筍 + 生菜 + 米線」,又可以「追加食材」,咁加咗 $38「鯛魚片」、$33「鮮嫩肥牛」、$39「墨魚片」、$15「午餐肉」,諗住 share 嚟食 🤣我哋叫咗「一人套餐」諗住係一碗點知一嚟就嚟咗三碗🤣,以為搞錯咗,原來係因為我哋加咗好多「追加食材」咁一碗裝唔晒要分開兩碗裝然後「米線」又自己一個碗咁就一共有三碗🤣真係大大碗👍,首先飲啖湯先,味道濃郁仲有我鍾意嘅檸檬味(真係有幾片檸檬🍋);全部食材都幾好味,特別係「鱸魚片/鯛魚片」同埋「肥牛」肉質夠鮮嫩😋$42「鹽焗手撕雞」:有鹹香,撈埋好多芫荽🌿一齊食,好味😋跟餐加 $5「凍檸茶」:要咗少甜少冰,幾清新😋跟餐加 $5「熱奶茶」:大大杯夠濃郁夠滑👍
$42「鹽焗手撕雞」:有鹹香,撈埋好多芫荽🌿一齊食,好味😋
跟餐加 $5「凍檸茶」:要咗少甜少冰,幾清新😋