2019-04-18 219 瀏覽
小編想食西班牙野,問下啲朋友有咩介紹,有人就話呢間好好食,所以小編就去左試。真係超級好味,唔係講笑,鍾意食西班牙菜嘅你一定一定要去試😭首先黎啲小食先小編好鍾意食蝦,喺menu上有蝦嘅都會考慮😂 最後揀左呢個~賣相幾好,亦都好好食。啲蝦好大隻,非常新鮮,好彈牙。個汁亦都好香口,可以點包食🤣呢度好貼心,除左比個蝦殼兜,啲蝦頭同殼本身都處理過,個頭好易整出黎,蝦身啲殼都剝左8成,得返個尾要自己整,小編好impressed個薯仔粒非常好食!炸到金黃色,最啱小編口味 面頭啲係paprika醬(紅甜椒粉),唔會太辣,好開胃。呢碟真係好正,極推介上openrice睇見呢個幾得意就叫左黎食,都係好正🤣呢個係功夫野,和牛片下面係挖空左法包再放啲鵝肝入去。上到枱侍應會喺我地面前燒。包入面啲鵝肝會溶,食落口會爆開,好正好正個牛肋骨有驚喜,比想像中再好啲黎到已經起左骨同切哂片,唔洗食到咁狼狽。個肉係勁冧!我就係比佢個質地驚嚇左,點解可以咁冧咁好食個牛亦都好入味,又唔會太咸,超正!!個底仲有啲牛根可以食埋,正🤣🤣平時食正常海鮮飯多,朋友話可以試下墨汁,成盤黑色應該會好過癮😂中間白色係酸醬黎,等個飯冇咁溜。啲飯好
真係超級好味,唔係講笑,鍾意食西班牙菜嘅你一定一定要去試😭

首先黎啲小食先

賣相幾好,亦都好好食。
啲蝦好大隻,非常新鮮,好彈牙。個汁亦都好香口,可以點包食🤣

蒜香辣椒煮大蝦

個薯仔粒非常好食!炸到金黃色,最啱小編口味

Patatas  Bravas

上openrice睇見呢個幾得意就叫左黎食,都係好正🤣
呢個係功夫野,和牛片下面係挖空左法包再放啲鵝肝入去。

和牛及鵝肝配長法包

個牛肋骨有驚喜,比想像中再好啲

黎到已經起左骨同切哂片,唔洗食到咁狼狽。
個肉係勁冧!我就係比佢個質地驚嚇左,點解可以咁冧咁好食

個牛亦都好入味,又唔會太咸,超正!!
個底仲有啲牛根可以食埋,正🤣🤣
和牛牛肋骨配薯條及紅酒汁

中間白色係酸醬黎,等個飯冇咁溜。
啲飯好冧好入味,好滿足。
啲海鮮都好新鮮,亦足料。
西班牙墨魚汁、青口配大蝦燴飯

最後叫左個甜品,食西班牙菜點少得當地特色甜點~
黎到熱辣辣,應該係即叫即炸,食落都好新鮮。
伴碟亦唔馬虎,個朱古力醬勁濃郁,應該係偏黑嘅朱古力整成

如果個雪糕大球啲就好喇😝
Churros

我地叫左 1 litre 嘅紅酒底 sangria,好飲

Red Sangria

一出𨋢轉左就係~

半開放式廚房~

呢度都幾大,夜晚坐滿人~

呢度服務都唔錯,野食超好味,一定會再黎
蒜香辣椒煮大蝦
Patatas  Bravas