2024-02-06 30 瀏覽
星期六行完街,就同媽咪系附近食野,發現左呢間隱世餐廳,見網上評價唔錯,好似都好多人幫襯。我叫左包括:酸湯肥牛拉麵(9.8/10****)😇提子啫喱冰冰(8.6/10****)😇酸湯肥牛拉麵******😗😘肥牛片鮮嫩多汁,入口即化,肥牛的香氣與酸湯的濃鬱口感相得益彰,酸湯酸度適中,口感醇厚香濃,既能增添食欲,又唔會過於刺激。拉麵本身勁道爽滑,正。提子啫喱冰冰****😗😘喺夏天嘅時候🌞,冇咩嘢比得上一杯涼快嘅提子啫喱冰茶嚟得更加消暑解渴🍹。提子啫喱冰茶清新爽口,喝落去既能夠感受到提子嘅天然甜味🍇,又有啫喱嘅QQ口感,令人一試難忘。喺口腔裡面,提子嘅香氣伴隨著啫喱嘅彈牙感覺,仲有冰塊嘅清涼感🧊,組合成一種特別嘅夏日飲品體驗。啫喱好似每一啖都喺話你「歡迎再嚟」,而嗰種自然嘅提子果香🍇,喺冰涼嘅茶水裡面散發出來,就好似夏天嘅風一樣舒服。喝著喝著,嗰種微微嘅甜,唔係會膩口,而係越嚟越引人入勝,當中既無添加多餘嘅人造色素,亦無搞花巧,就好似夏日裡面清新嘅微風🌬️,為繁忙嘅都市生活帶來一片涼意。每當你口渴想要啲唔同嘅,唔想飲平凡嘅凍飲,提子啫喱冰茶就最啱你,佢嘅獨特風味與眾不同,喺市面上嘅飲品之中係一股

我叫左包括:
酸湯肥牛拉麵(9.8/10****)😇
提子啫喱冰冰(8.6/10****)😇

每當你口渴想要啲唔同嘅,唔想飲平凡嘅凍飲,提子啫喱冰茶就最啱你,佢嘅獨特風味與眾不同,喺市面上嘅飲品之中係一股清流💧。下次同三五知己出街閒逛,又或者喺辦公室嘅午休時間,不妨嚟上一杯,保證能夠為你提神醒腦😊,或者低落嘅心情都會因為嗰份清甜同清新而得到舒緩💖。每一啖嗰啫喱,每一口嗰甜美茶香,絕對喺炎炎夏日裡面嘅一大享受😋!

還要一提呢間店舖裝修環境都唔錯,地方都算好寬鬆,坐落感覺都好有氣氛,整體來講CP值好高!