聖誕節加上就到生日,朋友早左成個月book左Kura既晚市鐵板燒(一定要早book,如果想坐bar枱,我覺得係成餐飯視覺既享受☺️🥰)一入到去,簡單日式裝修,一排既sake櫃,角落仲有一棵真松樹🌲,非常之有聖誕氣氛🎅🤶bar枱每2位就有一塊檔板,但唔會影響望廚師煮嘢食👍🏻好難得地聖誕節期間竟然冇限定聖誕set, 可以叫返平時食開既主餐牌,單點👍🏻👍🏻而且價錢照舊,非常有良心😆第一次幫襯,當然要試kura 既新鮮海鮮,叫左蟹肉他他、活龍蝦🦞、藍青口、美國頂級牛柳、金錭魚、茄子(好可惜蘆筍賣晒)、紅蝦烏冬(竟然有除左和牛炒飯以外既主食😎)蟹肉他他:好新鮮嘅牛油果同蟹肉,呢個配搭非常清新,前菜一流😋☺️龍蝦🦞真係好新鮮👍🏻👍🏻你一落單,佢地先會由水缸捉一隻出黎,仲會先比我地影相📸️之後就係面前烹調,手法好專業,大飽眼福😍味道調得剛好,因為平時我唔太鍾意龍蝦膏太濃味,但kura 加入自己醬汁,啱啱好,大讚!😋😋藍青口用sake煮,好入味,但又唔會好重酒味,份量都好足夠,滿滿一盤,二人分量剛好👍🏻牛柳會先問你要幾成熟,我地要左5成熟,外焦內軟,入口好香,佢地用左香草牛油🧈調一調味,正!😋😋茄子🍆得4片
茄子🍆得4片,除咗有啲偏油,分量少咗啲🤣🤣味道口感很好👍🏻
紅蝦烏冬好特別,平時食西餐見得紅蝦多都未食過,今日一試難忘,好香蝦味,新鮮熱辣👍🏻👍🏻
金錭魚相對較普通,外面一層脆皮,有啲似點左麵包糠拎去炸咁🤣🤣味道較淡口
最後,餐廳竟然仲會送甜品🍨😆朋友安排咗生日驚喜😚係威士忌雪糕+聖誕🎄裝飾,非常有心思多謝晒🙏🏻🙏🏻🥰🥰
成餐飯非常滿足,餐廳職員大部份都係香港人💛服務態度非常好、貼心,食嘅時候會簡單介紹吓又會同你吹吓水😆好開心,成個體驗係無可挑剔👍🏻👍🏻一定會再嚟幫襯♥️
蟹肉他他
澳洲活龍蝦