餐廳: 隨心
資訊:

2020-04-23 84 瀏覽
今日繼續係home office既日子, 兩點幾終於feel到肚餓就落街食個飯啦無返公司一排有點掛住海南雞飯, 落街打個轉見到呢間叫「隨心」既星馬菜餐廳有海南雞飯食諗都唔洗諗就入左去坐低啦海南雞飯份量都唔細雞肉係去左骨既, 食落肉質嫩滑兼食到微微既椰香(定係斑蘭葉味?)點埋醬汁食都幾惹味, 特別係個辣醬, 一定要試下!!雞皮薄薄地, 肉身無乜脂肪, 連皮食都唔會有反胃既感覺油飯帶有濃濃既香味, 食落唔會油膩, 同海南雞意外地夾喎為食既我食完個飯又心思思想食甜品忍唔住叫多份咖央多士咖央多士熱辣辣, 入面個咖央醬令人一望心動食落甜度唔會過份得令人牙痛, 香濃既椰味令人忍唔住一啖接一啖咁食完美既午餐劃上完美既句號。
諗都唔洗諗就入左去坐低啦

海南雞飯份量都唔細
點埋醬汁食都幾惹味, 特別係個辣醬, 一定要試下!!
雞皮薄薄地, 肉身無乜脂肪, 連皮食都唔會有反胃既感覺
油飯帶有濃濃既香味, 食落唔會油膩, 同海南雞意外地夾喎

為食既我食完個飯又心思思想食甜品
忍唔住叫多份咖央多士
咖央多士熱辣辣, 入面個咖央醬令人一望心動
完美既午餐劃上完美既句號。
午餐