2015-12-23 309 瀏覽
今日去左大埔搵我表姐食飯,去左佢成日都去既茶餐廳叫左小菜食 第一度菜就係我最鍾意食既滑蛋炒蝦仁  平時食個d滑蛋會好乾好似煎蛋,但呢個就好滑,加埋d蔥就更加香口,份量亦都偏多,送飯食就岩曬。再黎係表姐最愛既菠蘿咕嚕肉 吧個咕嚕肉真係啖啖肉,唔係得d炸粉。個汁偏甜,我自己就特別鐘意食甜既咕嚕肉,岩曬我。同埋菠蘿一齊食,酸酸甜甜好開胃。唔覺唔覺,一人一舊就好快食完。食得咁上下,就梗要叫d飲品潤潤喉,今次我揀左龍鳳可樂 原來龍鳳可樂即係可樂加入新鮮及鹹的檸檬在內!平時d檸樂就飲得多,加埋鹹檸檬原來又係新口味。一黎鹹鹹地,二黎對喉嚨好,值得一試。而都好注重健康既表姐仲叫左碟魚湯油菜,令成餐營養更均勻之餘,亦無咁乾,加上魚湯味濃,d菜索左魚湯後就好香,連我唔鐘意食菜既人都食左唔少,今餐都總算係唔錯,真係幾好食呀~~
今日去左大埔搵我表姐食飯,去左佢成日都去既茶餐廳叫左小菜食
滑蛋炒蝦仁
第一度菜就係我最鍾意食既滑蛋炒蝦仁

菠蘿咕嚕肉
再黎係表姐最愛既菠蘿咕嚕肉

龍鳳可樂
食得咁上下,就梗要叫d飲品潤潤喉,今次我揀左龍鳳可樂

2015-09-17
滑蛋炒蝦仁