2019-06-28
估唔到觀塘都有間咁出色既鐵板燒連張紙巾都好有日本風無錯...係紙巾黎架我地叫左個「爍雨」,有埋越後櫻sake飲入口有少少柔滑甘香,然後辛辣味會慢慢滲透出黎,好有層次牛油清酒花螺花螺係超入味的,同時亦不失本身的爽口口感深海池魚師傅已經調左味,所以唔駛再沾醬油!面頭加左啲薑茸,令味道更提鮮金目鯛塊皮經過火炙處理,將啲油分迫哂出黎,塊皮超脆,而肉質好柔滑粒貝口感同赤貝一樣咁爽加左啲麻油同少少甜味,令味覺更豐富活北寄貝口感比較柔軟,鮮味更突出師傅好細心咁處理緊拖羅拖羅呢件拖羅刺身好厚切,又夠粉嫩食落超柔滑,一啲根都無,而且肉&脂分佈得岩岩好,完全無油膩感白玉粟米食過呢個粟米就知佢一啲都唔簡單,爽甜程度簡直爆燈白玉粟米既當做時間只係好短暫,大約6-7期間金鯛今晚最令我深刻既係金鯛,整得好好食,特別之處係連埋魚鱗食的,鱗脆肉滑,真係超好食真係好想食多一件龍蝦的做法都好特別,會同海膽一齊炒令海膽的鮮味帶到去龍蝦,鮮味無窮,咁樣既做法我還是第一次見,因為通常食海膽都會當刺身咁食,原來這樣也會咁好食昆布煙燻飽魚用左鮑魚中既極品 - 南非鮑口感富有彈性而南非鮑既內臟亦可以放心食用,師傅好識運用食材,將鮑魚
花螺係超入味的,同時亦不失本身的爽口口感
塊皮經過火炙處理,將啲油分迫哂出黎,塊皮超脆,而肉質好柔滑
口感同赤貝一樣咁爽加左啲麻油同少少甜味,令味覺更豐富
口感比較柔軟,鮮味更突出
白玉粟米
用左鮑魚中既極品 - 南非鮑口感富有彈性而南非鮑既內臟亦可以放心食用,師傅好識運用食材,將鮑魚內臟炒到香噴噴,鋪係飯團上,特別香濃郁好味
牛味夠濃不過和牛有點熟左D,如果生少少會更好,會更軟腍連塊多士都好香牛味又夠脆
魴魚壽司
當中有兩種海膽,一種口感較為實在,另一種海鹽味較為突出,兩種一齊食好perfect
呢間用料夠新鮮而重點係價錢唔太貴值得再黎食