2018-08-17 35 瀏覽
今日去開深水埗呢頭就順便喺度食埋飯,同朋友想搵一個靜靜地嘅地方傾吓計,於是就嚟咗呢間食意大利野嘅餐廳。入到黎坐低嘅感覺覺得呢度好整潔好舒適,人唔算太多,方便我哋安靜咁食餐飯👅因為係同朋友一齊share嘢食,所以我哋叫咗一個pasta同埋一個pizza👻首先就有一份前菜,係類似脆脆地嘅麵包再加啲蕃茄,酸酸地幾開胃,不過我哋就驚太飽所以冇食晒叫咗一杯青檸梳打,覺得比平時飲嘅酸咗啲成餐飯覺得最特別就係呢個黑松露野菌忌廉汁手扭麵,有好香嘅黑松露味都不在話下,開頭都唔知道佢係咩麵,原來係啲一條一條短短地嘅面,食落又覺得幾新奇幾得意跟住就到煙三文魚蘆筍pizza,兩個人食來講都算幾大份,我哋最後都食唔晒,淨係食曬面頭塊煙三文魚就算食完正餐又點少得甜品呢,本身都諗住去甜品舖度食,但係見到呢度嘅甜品都幾吸引所以就喺度食埋
叫咗一杯青檸梳打,覺得比平時飲嘅酸咗啲