餐廳: Puppuccino
資訊:

將藍呢頭開左好多新餐廳,今次同朋友就黎到呢間喺藍塘傲的Puppiccino打下卡!顧名思義,餐廳名Puppiccino即係Puppy+cuppuccino,歡迎帶狗狗。 店員安排我地坐開揚的outdoor位,天氣唔熱舒服!餐廳以粉紅色為主題,裝修精緻,好多打卡位。 我地嗌左: <1. 招牌海鹽黑椒烤雞 ($168/半隻)>可以簡2個醬汁,我地就簡左法式香檳汁+西班牙燒紅椒醬,不過隻雞烤得岩岩好,皮脆肉嫩,好juicy,唔使點汁都ok <2. 炭燒蜜糖粟米 (跟餐$28)>呢個不過不失,補充carbs LOLLL <3. 麻辣涼拌皮蛋豆腐 ($88)>呢個appetizer好中式,醬汁惹味,忍唔住食哂成碟! 見隔離枱rissoto煲仔飯好似幾特別,下次再試!✨建議大家夜晚來,可以睇到著左燈既跨灣大橋,又可以散下步~

我地嗌左:

<1. 招牌海鹽黑椒烤雞 ($168/半隻)>
招牌海鹽黑椒烤雞

<2. 炭燒蜜糖粟米 (跟餐$28)>
炭燒蜜糖粟米

呢個不過不失,補充carbs LOLLL

<3. 麻辣涼拌皮蛋豆腐 ($88)>
麻辣涼拌皮蛋豆腐

呢個appetizer好中式,醬汁惹味,忍唔住食哂成碟!

見隔離枱rissoto煲仔飯好似幾特別,下次再試!

✨建議大家夜晚來,可以睇到著左燈既跨灣大橋,又可以散下步~
招牌海鹽黑椒烤雞
麻辣涼拌皮蛋豆腐