藝。文食館今日經過見到個名好特別,甘岩吾洗等位,就入去試下。第一次食依間,係屬於比較健康既餐館餐牌有一面是素食餐單,另一面是有肉食的。餐湯係素既粟米蘑菇忌廉湯吾似西餐杰身個種 反而有種鮮磨粟米feel 食到好多粟米殼 仲有幾塊蘑菇 感覺健康吾膩!甜酸鳳梨汁香煎雞扒配有機糙米飯 $59一餐入面有齊菜肉澱粉 非常均衡 而且顏色配搭豐富 令人好開胃雞扒係去皮去骨既雞脾肉調味吾重 亦幾滑難得係蔬菜份量都比其他餐廳多 夠健康米飯有黑米紅米白米 濕潤度都岩岩好!其實雜穀米吾係大家想像中甘硬甘難食!醬汁調味方面都係偏淡口味 無平時食咕嚕肉個種甜酸醬既感覺,反而係稀稀既番茄汁帶點酸食完依餐完全吾覺油膩!的確吾錯~蒔蘿香草白汁帶子蜆肉炒意大利粉 $68麻麻地依款 食落有少少似中學學校訂餐既飯盒feel帶子沒有味道 反而蜆肉更有鮮味好彩意粉吾係淋patpat個種 幼身得黎帶點口感無乜白汁味道 整體都係好淡口味不過真係好健康,食到底都無乜油膩感但只係覺得價錢貴左啲,另外要再收加一,CP值有點低!雖然吾係話好出色,不過有時想食得健康啲,去依度都係吾錯既選擇
藝。文食館
餐牌有一面是素食餐單,另一面是有肉食的。
餐湯係素既粟米蘑菇忌廉湯
甜酸鳳梨汁香煎雞扒配有機糙米飯 $59
雞扒係去皮去骨既雞脾肉
調味吾重 亦幾滑
難得係蔬菜份量都比其他餐廳多 夠健康

食完依餐完全吾覺油膩!的確吾錯~
蒔蘿香草白汁帶子蜆肉炒意大利粉 $68
麻麻地依款 食落有少少似中學學校訂餐既飯盒feel

帶子沒有味道 反而蜆肉更有鮮味
好彩意粉吾係淋patpat個種 幼身得黎帶點口感
無乜白汁味道 整體都係好淡口味
不過真係好健康,食到底都無乜油膩感
但只係覺得價錢貴左啲,另外要再收加一,CP值有點低!
午餐