2017-08-04
今日一行三人經朋友介紹下黎到大角咀試下一間小店,由於平日放工時間,所以人流唔算多,正因為咁所以唔使等就有位。一入到店裡,面積真係唔大,一眼睇晒就只有16個位,果真係一間名乎其實既小店。坐低睇下Menu,發覺野食選擇唔算多,但係都可以滿足我地3個唔同口味既人既需要。最後,我地叫左一個漢堡包、一個意大利飯、一份豬肋骨,三樣野都係跟餐,所以有沙律、薯條仲有野飲,另外亦都再叫左4隻雞翼。首先黎既係薯條,本身諗住呢D跟餐既配菜多數都係同個主食擺埋一齊送埋黎,但係點知佢一黎到佢既賣相已經好吸引,佢一個器皿已經可以裝到薯條同埋兩款醬,真係好方便! 一放到我已經引唔住即刻拎一條黎試下,真係好新鮮,薯條係內脆外軟,而佢比既兩款醬,除左茄醬之外,另一款就好似沙醬咁,同薯條又估唔到咁夾喎!之後再黎就係沙律,細細杯咁但係份量並無想像中咁細,配埋佢比既醋,真係好好味,好醒胃!之後雞翼亦都送上,佢既賣相正正常常,無咩特別花巧,但一食之下估唔到好入味,烤得恰到好處,食完一隻已經引唔住想再食多一隻。最後終於到主食啦,先講漢堡包,賣相無咩特別,同出面食既都係好接近。一咬之下發覺面包較正常硬,諗住唔係整衰左麻,再問一問原
最後終於到主食啦,先講漢堡包,賣相無咩特別,同出面食既都係好接近。一咬之下發覺面包較正常硬,諗住唔係整衰左麻,再問一問原來個面包係麥包黎,所以會較正常面包硬,但係相對就會健康D,咁樣都幾好可以減低一下我既罪疚感。繼續食落去,最主要既牛肉質感嫩滑,又有肉汁,加上佢中間有芝士不斷流出,真係好Juicy好正。之後睇番原來佢個牛肉係連埋燕麥一齊打,咁樣又再健康D,真係越食越少罪疚感,哈哈!
到個意大利飯,送到上黎感覺好細碟,對於一個大男孩一睇就覺得唔會食得飽。不過唔緊要,始於都係味道行先,先試D飯,好味! 好岩自己,因為平時D意大利飯成日都整得好硬,但呢度就相對軟綿D,較易入口,而配上茄汁亦非常配。而主角大啡菇絕對係喜出望外之選,放入口竟然有種溶化既感覺,真係好鬼正,下次黎一定要encore。
其實食到呢度都已經開始有D飽,最後黎埋個豬肋骨,真係有D頂唔住,不過都盡力食左幾條骨。呢款豬肋骨配以香橙黎烤,有別於平時食既味道,充滿新鮮感,但係可能就會唔係好食得慣,但係份量就十足,絕對係一個正常男人都食飽有餘!
另外,飲品叫左一杯冰果菜,原來佢將幾款生果放埋一齊然後將佢地製成冰,然後放入杯茶度,慢慢等D冰溶生果味就會湧出黎,飲落都幾Fresh,算係又靚又好飲!