2024-02-16
年三十返工已夠慘,公司仲落柯打話買野食返公司食的話,要自己扔出街。於是,我決定對自己好啲,搵間餐廳正正經經坐低食餐飯。平時經過一遊都唔知入面架部係點,點知原來午飯時間吧檯係會比一個人嘅客人坐,真係好感動!雖然有幾個壽司師傅係自己面前整緊野食,但都好過坐平果啲檯同隔離檯你眼望我望!本身一心想食煎魚餐,但今日餐牌唔見有,我就叫咗個天婦羅餐定食,$138,唔駛加一!好彩個碗夠大,唔洗驚啲食物會碌落街。雖然熱辣辣,不過食落有點寡同有啲咸。跟餐有碗麵鼓湯同前菜,不過冇乜特別。另外仲有一杯野飲,咖啡都OK,個杯又好得意。身為社交障礙嘅我,好欣賞呢度陰光昏暗,又唔會播果啲嘈食人嘅音樂。店員好落力咁嗌啲類似「二一三孖四」嘅口號,如果可以加返廣東話翻譯就口喇,因為我好想知佢地講緊乜野!本人絕對是自己真金白銀比錢食~有單據另又用信用卡付費紀錄~
天婦羅飯
麵鼓湯同前菜
另外仲有一杯野飲,咖啡都OK,個杯又好得意。
本人絕對是自己真金白銀比錢食~有單據另又用信用卡付費紀錄~