餐廳: Dim Sum Library
資訊:

2019-04-08 1244 瀏覽
我有時要去公司註冊處交文件,經過見到擔擔湯包廣告咁吸引,鍾意小籠包的我都好想試試特別的小籠包,咁就預算等媽唔煮飯的日子來食~ 我的重點是食擔擔湯包,所以主食就是旦揀左碗麵~ 麵沒有特別好食,亦沒有特別難食,就是普普通通咁~ 但擔擔湯包就比我預期中差一點囉⋯⋯ 有少少辣味,唔算太辣,我都食得完,但這種湯不是我喜歡的~ 其實這間店有原味小籠包的,我見隔離客人點左,睇落好食d~ 我下次先試到了,因為我知道的時候已經吃飽了~ 餐廳安排了吧枱位給我坐,可以睇調酒,我就順道問了調酒師長島冰茶的大細,他指隻杯都幾大隻,我本身係水瓶座,聽過千嬅的「可惜我是水瓶座-要是回去 沒有止痛藥水 拿來長島冰茶換我半晚安睡」就一直想試,以前以為是茶,後來才知是酒,但我一個人飲酒就好像不太安全~ 都未確定下次一定會試~
擔擔湯包
2018-11-09