2024-05-29 41 瀏覽
我最享受嘅就係同閨密相聚,試下新嘅美食。今次我哋去左尖沙咀,發現咗一間新開嘅高檔日本餐廳""里木""。💖Omakase Spring Menu💎我哋試嘅係$1780/人嘅Omakase Spring Menu,每一樣菜式都有師傅嘅最佳之選,真心推介呀💖 💕北海道松葉蟹配土佐醋果凍💕大名鼎鼎嘅松葉蟹配上自家製嘅土佐醋果凍,鮮嫩嘅蟹肉同清新嘅果凍交織的口感,令人回味無窮,留低美好嘅回憶🤤。💖鯛魚刺身配鯛魚白子 🐟細緻彈牙嘅鯛魚肉同滑滑地鯛魚白子搭配,出奇嘅合襯。食得我哋滿口甘香,清爽嘅口感令人難以忘懷😋。🍣 燒吞拿魚腩壽司 🍣每一個細節都喺握壽司師傅嘅掌握中。咬落食呢個燒吞拿魚腩壽司,多油嘅魚腩喺口中爆出滋味,令人著迷 💞。✨海膽壽司 🍣海膽新鮮到鮮甜到香港好少見,配上綿綿嘅醋飯,真係好味到我落眼淚呀😭。🥰赤貝壽司🥙赤貝入口有彈身,質感扎實滑溜,每一口都係自然嘅鮮味。食完之後,口腔留低淡淡嘅甜味,真心推薦呀👍。好飽好滿足,每一樣食物都係水準之上💯,師傅手藝嘅精湛令人佩服。食物、服務同環境都非常優秀。
💖Omakase Spring Menu💎
💕北海道松葉蟹配土佐醋果凍💕