2017-09-20
間餐廳都幾隱蔽,又多人排隊,不過間餐廳好好,怕D食客等得耐,都放咗十幾張凳係門口,個日我坐咗係門口一陣,個waiter就派冰凍可樂俾我地,當堂覺得間餐廳好有heart.入到去覺得自己好似致身於日本居酒屋,想食好的日本野吾一定要山長水遠去日本,依間係好好的選擇龍蝦湯,好新鮮,又有龍蝦肉食龍蝦一食兩味,sashimi 好正新鮮有鮮味,肉身甜海膽-甜活海螺-肉身有少少爽脆,好好咬口右口魚刺身- 煙煙韌韌,無咩味,但食落感覺好得意。螢光魷魚- 當佢係餐前小食,吾錯牡蠣-好大隻,大過我手掌囉,點解日本D生蠔甘大隻,又好味,又新鮮近排,都成日食,好鐘意食d膏,好香甜 鮑魚-拎到黎仲識郁,勁生猛,燒完出黎同平時食個d真係有分別嫁。吾記得隻蝦叫咩,係餐廳個女仔介紹,新鮮游完水拎上黎,D肉仲彈牙。燒蜆-吾洗多講,都係個句,好新鮮,好鮮甜,落埋清酒一起燒,好多海鮮,好滿足。餐廳食材真係好新鮮,好多拎黎都係生生猛猛,好似去咗海鮮鋪。最後一提,餐廳Service吾錯,每樣海產都會親自幫你燒,仲有問必答
龍蝦湯,好新鮮,又有龍蝦肉食
龍蝦一食兩味,sashimi 好正新鮮有鮮味,肉身甜
海膽-甜
活海螺-肉身有少少爽脆,好好咬口
右口魚刺身- 煙煙韌韌,無咩味,但食落感覺好得意。
螢光魷魚- 當佢係餐前小食,吾錯
近排,都成日食,好鐘意食d膏,好香甜
燒蜆-吾洗多講,都係個句,好新鮮,好鮮甜,落埋清酒一起燒,
好多海鮮,好滿足。