.嵐橋榮登我心中排行榜🙆🏻‍♀️尖沙嘴最好食日式居酒屋之一!!當晚同朋友2個人慶祝生日🎂,我地簡左嵐橋,勝在多選擇,壽司、刺身、魚生飯、沙律、熱食、熟食、湯、卷物,樣樣都齊!! ..鯛魚薄切沙律$138沙律用羅馬生菜做底,面層有三文魚籽、鯛魚,口感好豐富,味就調配得非常好🤩..真味海鮮丼$268必食嵐橋嘅海鮮丼,今次我地簡左真味海鮮丼🙆🏻‍♀️包括有原隻鲜北海道帆立貝,磯煮鮑魚,松葉蟹鉗2件,中拖羅,油甘魚,真鯛,甘蝦,松葉蟹肉,三文魚籽🫨咁多樣,好豐富,嵐橋嘅特色就係咁,每一個丼飯一定裝得滿滿🤩..黑松露三文魚籽帆立貝卷$158黑松露三文魚籽帆立貝卷連卷物配料都裝到滿瀉,各款配料都配合得好好,味道好夾,好好食🤤..天婦羅盛合$128唔油膩,底層嘅牛油紙完全沒有沾上油,食落好香酥脆,內裡食材仍保持香嫩口感..燒物:焦糖菠蘿$32、鹿兒島黑豚蘆筍卷$46、鹿兒島黑豚五花腩$42焦糖菠蘿面層形成一層薄膜,薄膜口感脆口,帶有焦糖味,原身嘅菠蘿食材好新鮮,香甜🫢👍🏻..地址:嵐橋丼飯專門店 (尖沙咀)尖沙咀白蘭軒道2號富峰行地下BCD號舖..#嵐橋 #嵐橋丼飯專門店 #嵐橋日本料理 #日本料理 #
當晚同朋友2個人慶祝生日🎂,我地簡左嵐橋,勝在多選擇,壽司刺身、魚生飯、沙律、熱食、熟食、湯、卷物,樣樣都齊!!
鯛魚薄切沙律$138
真味海鮮丼$268
黑松露三文魚籽帆立貝卷$158
天婦羅盛合$128
地址:

嵐橋丼飯專門店 (尖沙咀)
尖沙咀白蘭軒道2號富峰行地下BCD號舖
#嵐橋 #嵐橋丼飯專門店 #嵐橋日本料理 #日本料理 #日本菜 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #foodstagram #healthyfood #foodphotography #foodgasm #foodpic #eats #nomnom #japanese #japanesefood #推薦 #美食推薦 #美食日記 #美食地圖 #香港 #香港美食 #香港好去處 #香港旅行 #好食玩飛 #必食 #foodporn #instafood #foodblog #eatfortheinsta
2024-05-21
慶祝紀念