2025-01-13 65 瀏覽
🍱海鮮究極丼 作為店內招牌,一上枱,真系超級精緻,即刻令我食慾大增!!成碗都系厚切刺身,份量超足🍣有鮮嫩嘅三文魚、圓滾滾嘅魚籽、肥嘟嘟嘅帆立貝、香滑嘅油甘魚,仲有吞拿魚蓉、左口魚、鮮甜嘅牡丹蝦同埋珍貴嘅海膽,每一款都新鮮到爆!😍食嘅時候,蘸埋生蛋黃,口感即刻豐富好多~每一片刺身入口都好順滑,好似絲綢咁滑過舌尖。而搭配埋生雞蛋嘅飯,真系絕配。將生雞蛋拌入飯中,蛋液均勻包裹住每粒米,令飯粒變得更加滑溜,再夾上一塊刺身,哇,呢種滋味,簡直難以言喻,每一口都系對味蕾嘅極致饗宴🥳🍳明太子芝士玉子燒中間嘅芝士夾住上面嘅沙律,再加上淡淡明太子嘅鹹味,三者融合得天衣無縫!一咬落去,首先感受到玉子燒嘅嫩滑,跟住芝士嘅濃郁奶香爆發,接著沙律嘅清新同埋明太子嘅獨特鹹味滲透出來,整個味道層次分明又渾然一體。食咗一啖就好想再食,真系食到停唔到口,好上癮吖~🧀
🍱海鮮究極丼

🍳明太子芝士玉子燒