2021-06-14 233 瀏覽
屯門井財街不嬲都出名多嘢食,原來喺角落開咗間台灣嘢,位置有少少隱蔽,我哋揾咗一段時間先揾到🤣🤣餐廳唔算好大,裝修幾靚,偏向文青風,整體都坐得好舒服~🥢琥珀合桃我哋一坐低店員就送上前菜 呢個合桃真係好好食 好香但又唔會太甜 亦都唔痴牙😋🥢木玥招牌紅燒牛肉麵 $92第一次嚟食一定要試吓佢嘅招牌菜😆湯底比平時出面食到嘅清淡,但飲到好清甜嘅蘿蔔味🥕🥕配料方面有一串炸豆卜、牛𦟌、牛筋、牛肚、白蘿蔔同紅蘿蔔炸豆卜好有驚喜!炸得好脆好乾,浸湯食一流😍牛𦟌好入味,而麵質比較幼身🍜🥢戰斧鹽酥雞扒 $82呢個雞扒真係好大塊!塊雞扒大到可以3個人share都夠食🤣🤣外皮好酥脆,仲加咗啲紫菜粉好惹味🤤另外配咗個有少少檸檬味嘅酸汁,咁就冇咁膩喇🍋🥢基隆甜不辣 $42小食方面我哋叫咗個甜不辣,食到入面有好多魚肉,口感煙韌程度啱啱好,同喺台灣夜市食到嘅係一樣㗎!!再加埋個酸酸辣辣嘅汁,真係食到停唔到口啊🤤🤤🍹白桃桂花烏龍清茶 $32朋友唔太鐘意飲甜嘢,所以就叫咗呢個無糖嘅烏龍茶,飲落有淡淡嘅白桃同桂花味,非常解渴🍃🍹木玥招牌水果茶 $42呢個水果茶真係好大杯🍹有西柚、百香果、西瓜等果肉,飲落酸酸甜

餐廳唔算好大,裝修幾靚,偏向文青風,整體都坐得好舒服~

🥢琥珀合桃

🥢木玥招牌紅燒牛肉麵 $92
招牌紅燒牛肉麵

🥢戰斧鹽酥雞扒 $82

🥢基隆甜不辣 $42

🍹白桃桂花烏龍清茶 $32

🍹木玥招牌水果茶 $42
呢個水果茶真係好大杯🍹有西柚、百香果、西瓜等果肉,飲落酸酸甜甜好清新,好抵飲啊!

整體食物質素同環境幾唔錯,價錢都算合理,下次再嚟試下其他嘢食先🤤🤤
2021-06-09
招牌紅燒牛肉麵