6天前
網友曾介紹過屯門新墟有間隱世台灣過江龍餐廳,今日經過去幫襯下。簡約裝修整潔舒適,服務員態度友善,入座後會介紹主打菜式給我們。我跟足他介紹啲菜去點菜,入坐後沒多久餐廳已經坐滿八成人客了!紅燒牛三寶湯麵$96轉鴨血湯底加$6再加辣大大碗又足料,賣相非常吸引,自家制手打麵有彈性。牛𦟌肉厚切好淋,牛肚蘿蔔入味。麻辣鴨血湯底,有少少醋酸湯頭好甜,一口接一口最後成碗湯飲晒。黯然銷魂安格斯滷肉飯$92一粒粒安格斯牛肉,跟拌飯一齊撈好香,加埋泡菜有少少辣味減低油膩感。再配上一隻太陽蛋,令到成碗飯更加有層次感。鹽酥雞$50必叫鹽酥雞,大大件外皮粉漿好薄,好香脆口。肉質嫩滑,配上柚子醋很清新。海苔肉鬆起司蛋餅$50古早蛋餅是台灣人早餐必選,口感豐富有海苔、肉鬆。外皮煎得鬆脆,雞蛋散發出蛋香,多重感覺味道更豐富。涼拌麻辣牛肚$48餐前小食必叫麻辣油牛肚,帶點輕麻辣香又入口爽脆。木玥招牌水果茶柚子底$32新鮮柚子肉打底,大大杯甜甜酸酸,生果新鮮解渴一流。
紅燒牛三寶湯麵$96
轉鴨血湯底加$6再加辣
黯然銷魂安格斯滷肉飯$92
鹽酥雞$50
海苔肉鬆起司蛋餅$50
涼拌麻辣牛肚$48
餐前小食必叫麻辣油牛肚,帶點輕麻辣香又入口爽脆。
木玥招牌水果茶柚子底$32
新鮮柚子肉打底,大大杯甜甜酸酸,生果新鮮解渴一流。