2023-12-09 863 瀏覽
呢間台灣菜 @wooderful.restaurant 喺屯門元朗都幾出名 ,兩邊都有分店,知道屯門係總店後,就特登攀山涉水過去試下。🤣黯然銷魂安格斯滷肉飯($84) 🐄呢間台灣菜嘅滷肉飯唔係一般用肥豬肉整嘅滷肉飯,亦都冇滷蛋。反而係用安格斯牛肉碎,滷到淋晒,再加隻煎蛋,相當創新。😯 滷汁偏甜,滷肉牛肉味好香,又唔會過分油膩。另外佢會跟嚿牛肋條,同樣炆到好淋好香,啖啖肉咁。除咗牛肋肉,仲有條牛筋,夠淋而且充滿骨膠原。一開始覺得佢價位唔算好平,但係見到咁多料,即刻抵返晒。😙豚肉泡菜炒拉麵($88)🥬🐷🥘雖然聽個名已經知道佢個味道係點樣,但係上邊加咗紫菜同埋芝麻,提升左味道嘅層次感。不過炒麵唔夠乾身,醬汁偏多,整體不過不失。白桃寒天多多($34) 🍑🍹佢其實係白桃味嘅綠茶多多。平時飲綠茶多多都會覺得好甜🥺,但係呢杯竟然飲到綠茶嘅甘味,令人幾驚艷。😳至於益力多同埋白桃味唔會好搶,係清清哋嗰種,加埋寒天,個人幾like。😍木玥招牌水果茶($42)🍎🍊🍋🍹我覺得佢茶底都夠濃,而且大大杯,水果就正正常常,如果生果種類再多啲就好,個人偏愛加埋火龍果同百香果。❤️💛

黯然銷魂安格斯滷肉飯($84) 🐄

豚肉泡菜炒拉麵($88)🥬🐷🥘