2024-06-24 801 瀏覽
Happy Friday 當然要約閨蜜一齊飯聚,傾心事兼食好西今日出黎尖沙咀山林道38銀座搭𨋢上13樓就到。裝潢以黑色&金色做主調,俾人一種浪漫有情調既感覺,服務員有禮地遞上水杯餐廳主打西餐,由前菜主食到甜品飲品都一應俱全,招牌名有oyster and steak ,一定要試下佢既蠔同牛留意望埋門口位有塊黑板menu , 內容有哂廚師推薦菜式法國生蠔我同姊妹比較鍾情法國蠔既重金屬海水味,所以叫左兩款經典蠔,分別係:-Synanyme -Gillardeau 蠔肉非常鮮嫩肥美,最後飲埋海水,簡直係鮮味天花板海膽三文魚他他配多士唔好睇呢味外表精緻,原來仲好有內涵黎自北海道既海膽真係好creamy 同鮮味,配上同樣鮮味既三文魚他他,呢對鮮嫰孖寶夾住脆口多士,啖啖都係味蕾上既享受安格斯薄燒牛肉係必點之一,呢個安格斯牛肉味都幾出,個人覺得就咁食都已好夠味,鍾意惹味d既朋友可以點埋佢既燒汁西京燒比目魚小妹我極鍾情香濃魚脂,入口滑溜既比目魚,廚師今次燒到燶左d,如果燒到岩岩好金黃色就perfect 啦松露什菌湯未放入口已經超香松露香,入口係blend 到極仔細既什菌,加入少量奶油,滑得黎感覺到少少渣

今日出黎尖沙咀山林道38銀座搭𨋢上13樓就到。

留意望埋門口位有塊黑板menu , 內容有哂廚師推薦菜式

法國生蠔
-Synanyme
-Gillardeau
蠔肉非常鮮嫩肥美,最後飲埋海水,簡直係鮮味天花板

海膽三文魚他他配多士
唔好睇呢味外表精緻,原來仲好有內涵

黎自北海道既海膽真係好creamy 同鮮味,

安格斯薄燒

西京燒比目魚

松露什菌湯
未放入口已經超香松露香,入口係blend 到極仔細既什菌,加入少量奶油,滑得黎感覺到少少渣既口感幾特別,點埋跟湯餐包,口感更豐富

值得一讚服務員會顧及客人食用速度,一道接一道菜上,整個環境都好寧願舒適,食物質素不俗,係傾心事既好地方

2024-05-06
  • 海膽三文魚他他配多士