2024-08-07 9602 瀏覽
之前都推介過Airside嘅嵐月,有人話佢lunch嘅精緻點心薈萃套餐好精彩,約朋友喺屋企附近搵周末個點食午飯,太近屋企附近一於去試下,橫掂上次只係食晚飯,未試到佢嘅點心功夫。每位HK$388,2位起就可以點,餐單除咗點心,仲有湯品再加主食,$388一位服務非常好,而且餐廳環境好舒服,雖然價錢唔算平,但係有時係屋企附近食好少少,也的確係一個好選擇。鮮茴香海鮮餃、嵐月西班牙黑豚叉燒、糖醋紅菜野菌盒各有特色,前晚先喺大班樓食完佢嘅叉燒,呢日再食佢嘅西班牙黑豚叉燒都唔失禮,鮮茴香海鮮餃大而有當,野菌盒嘅調味好有特色,點心嘅整體水準不錯。湯品menu係枇杷果螺頭燉雪雁,但當日換了楊桃煲枇杷螺頭瑤柱,都係走高貴路線,午飯有呢啲質素嘅燉湯,都算幾高質。羊肚菌蘆筍炒北海道帶子,個北海道帶子絕對係刺身級,煎到夠香樣子係剛剛好,加上靚配菜羊肚菌蘆筍,完全對得住價錢。鮮百合濃雞湯浸BB菜苗,菜苗非常之清甜,最重要用上鮮百合嚟煲嘅雞湯,煮完個菜之後個湯好飲到一滴都冇剩。松茸羊肚菌燴越光米,用上貴價食材,唔係用啲乜嘢和牛黑毛豬做主食將你暴力對待,松茸羊肚菌簡單高貴優雅已經叫你滿足。唯一嘅投訴,我覺得呢個價錢應

唯一嘅投訴,我覺得呢個價錢應該包一個甜品會完美啲,不過,我覺得還不錯,喺呢一區要食好嘢絕對係一個上佳嘅選擇。