2022-07-09 304 瀏覽
星期日喺銅鑼灣行完街想食宵夜,經過景隆街嗰邊見到漢堡包店「Gustoso Burger」仲未關門💡,於是就決定即刻幫襯。小店四周圍都貼滿餐牌同食物圖片介紹,令人眼花撩亂😛。Burger款式有成廿幾款,豬、牛、雞、素、海鮮同和牛等一應俱全,除咗和牛較貴之外,其他款式平均五十幾蚊就有交易,都算OK👌。我要咗一個Burger再升級做套餐🍟,包小食同$18飲品,成個餐食晒飽到一個點!黃金煙芝脆牛堡($68),🍔漢堡包新鮮滾熱辣出爐,好正!佢超級大個,拎上手勁重。漢堡包餡料豐富,包括車打芝士、牛肉漢堡扒、黄金煙芝脆、紫洋蔥、茄汁同埋生菜。漢堡扒重4oz,肉質結實,肉味亦算幾強。未食之前仲諗緊唔通佢有兩塊漢堡扒,而其中一件係炸嘅?點知原來呢塊就係黄金煙芝脆🥓,佢由芝士、煙肉加薯仔疊埋再拎去油炸整成。咁樣嘅食法都係第一次,既特別又惹味。我唯一唔鍾意嘅地方就係漢堡包落茄汁,因為略嫌偏酸🥫。香芋地瓜圓,小食款式會影響套餐價錢,配地瓜圓或薯條就最平,加$19。🍡地瓜圓外層炸至金黃香脆,而內層則帶啲煙韌嘅口感,最後裡面嘅香芋蓉就甜甜的🍠。凍白桃烏龍茶(原價$26),少甜咗嘅白桃茶都係偏甜🙈,不過好在白桃味幾
香芋地瓜圓
凍白桃烏龍茶
凍白桃烏龍茶(原價$26),少甜咗嘅白桃茶都係偏甜🙈,不過好在白桃味幾香🍑,而且茶底亦唔澀。
總括嚟講,呢間巨無霸漢堡包外賣店幾好🥡,食物出品用心製作,味道不俗。我認為Burger大大個亦係賣點之一!雖然佢係外賣店,但如果好肚餓,旁邊都放咗張高枱出嚟方便開餐👍。
2022-07-03
$80 (宵夜)