茹絲葵牛排餐廳

Ruth's Chris Steak House
Cannot agree with mijimeow more!!小弟係去祝生日(9月中),service 是用恐怖形容!!mijimeow話:「一坐低佢地就問我地飲d乜,之後就放低一條法包」- exactly!!!我話諗一諗先,佢就收去了酒杯,話:比兩杯「普通水」你地先!算....可能係我錯覺。之後我order了兩杯紅酒,佢就開始例行介給餐牌-快到唔清唔楚。根住重點黎啦- 由於唔係太熟餐牌的關係(因為我聽唔清楚講乜),我唔知set dinner有side dish跟。我很有禮貌地問:「有D乜野side dish呢?」佢答:「其實己經寫晒係後面o個頁!!」5秒之後,他不耐煩的說:「不如你諗清楚D,我轉頭先幫你落or.....」未講完已經去了第二枱,好似話我未去過此等餐廳食飯咁!!what the ...!!再落order,我在此高級餐廳等了10分鐘,其間我有兩個waiter都叫我等一等,直至原先個waiter得閒。(分area分得咁清楚?)可能大家睇以上的兩句話冇乜特別,係我個人要求既問題,但我可以話,佢既態度同樣我好難描寫出黎:我去茶餐廳都未有人用咁既態度serve我!!對上一次有人
小弟係去祝生日(9月中),service 是用恐怖形容!!

可能大家睇以上的兩句話冇乜特別,係我個人要求既問題,但我可以話,佢既態度同樣我好難描寫出黎:我去茶餐廳都未有人用咁既態度serve我!!對上一次有人咁serve我係10歲o個時阿媽叫我落order叫雪榚!其實重有好多當晚poor service的例子,但冇心機寫....

至於食物
1.牛扒- 是好的,很好
2.湯- 普通
3.龍蝦- 十分十分咸,冇味,千祈唔好叫
4.磨茹- 同樣十分十分咸
5.其他- 冇心情食,因為我到而家重燥緊

Service我都唔係祈望要Spoon,Petrus,Sabatini等酒店餐廳的好,但都唔係咁恐怖lor!不過,我佢係冇discrimination既,佢枱枱都係咁serve.....下次食美國牛,Stronegrill一定係更好的選擇

PS.To mijimeow
「尤其是係個o個戴眼鏡既Chinese waiter!」我都係佢serve
我見其他食評話service好好,希望係得呢個waiter好有問題