2025-02-10
嗰日,我帶我老公去呢間日本餐廳,想俾佢一個難忘嘅晚餐體驗。我哋揀咗佢哋嘅498 tasting menu套餐,感覺好唔錯。第一道菜係和牛配法包,佢哋嘅和牛肉質鮮嫩,入口即化,每一啖配埋脆脆嘅法包,真係好好食。跟住係海鮮韓式煎餅,炸到外皮金黃酥脆,入面滿滿嘅海鮮餡料,口感同味道都好正!迷你沙律就好清新,脆脆嘅蔬菜,非常新鮮,啱晒我呢啲減餐嘅人。接住係牛板腱配日本蛋,肉質非常細膩,牛肉烤到外焦內嫩,配埋嗰粒日本蛋,香醇嘅蛋黃同牛肉,口感好豐富,非常美味!鹽蔥汁牛舌芯係一道典型嘅日式風味菜餚,牛舌肉質嫩滑,撒上鹽蔥汁,微微嘅蔥香帶出牛舌嘅原汁原味。跟住上枱嘅係上牛排肉同肩肉眼,肉質鮮嫩,香氣撲鼻,越食越上癮,呢兩道一下就俾我哋食晒。然後五花肉就係另一番風味,外皮焦脆,肥瘦啱啱好,口感層次分明,都係好好食。蝦同帶子都好新鮮,蝦嘅彈性同帶子嘅軟嫩,啱啱好符合我嘅胃口,超好食。我哋最鍾意帶子大大粒嘅,食得好滿足。最後嘅黑糖珍珠雪糕,濃郁嘅黑糖味同Q彈嘅珍珠,越食越過癮,甜甜地。作為當日嘅甜品啱啱好。我哋都食得非常開心,食物都好美味,下次有機會一定再嚟食。
我哋都食得非常開心,食物都好美味,下次有機會一定再嚟食。