2018-10-09
難得午餐可以走出黎太子食,然而岩岩朋友係泰國返黎唔想再食泰菜,搞到我頭都大埋唔知食咩好。經過呢間餐廳嘅時候朋友就話佢食過呢度嘅晚餐,質素唔錯而且好抵食,所以我就決定入去試下。呢間餐廳好大,午餐時段坐滿晒人,咁岩有一張4人枱埋單我地先唔駛等位。一開始睇呢間個名以為係食中菜嘅,但原來佢嘅選擇類別好多,西又有中又有。我地3個人都揀左同一款野食,蜜椒雞下肶蛋包飯,聽個名就覺得好吸引。佢個餐有包餐湯同野飲。我地就叫左南瓜忌廉湯。哇個湯就係好好飲南瓜味好濃厚,個湯又好滑。完全估唔到係呢度食會有咁嘅質素,飲完一碗都覺得唔夠喉過左一陣主菜就上枱啦!可能係因為呢度做慣學生或者打工仔生意,上枱嘅速度都好快,趕時間嘅都唔駛擔心。整體嘅賣相都好吸引。首先係分量好足,雞肶有2隻,每隻都同個飯差唔多size而每隻雞肶都充滿左蜜糖,唔會淡而無味。不過有少少失望係個蛋包飯稍稍煮得太熟,冇咩蛋漿嘅效果,所以食起黎個蛋唔算太滑,如果可以改進嘅話就好perfect~ 但入面係炒飯底呢樣野都幾驚喜,加返D分!最後我地兩個女仔只係食左半個蛋包飯加一隻雞肶就已經好飽男仔食完自己個份之後仲食多左我地嘅一隻雞肶。野飲我就叫左杯凍檸茶
不過有少少失望係個蛋包飯稍稍煮得太熟,冇咩蛋漿嘅效果,所以食起黎個蛋唔算太滑,如果可以改進嘅話就好perfect~ 但入面係炒飯底呢樣野都幾驚喜,加返D分! 最後我地兩個女仔只係食左半個蛋包飯加一隻雞肶就已經好飽男仔食完自己個份之後仲食多左我地嘅一隻雞肶。
野飲我就叫左杯凍檸茶少甜少冰,佢係真係做到少甜少冰嘅效果
朋友就加錢叫左紅豆冰。個紅豆冰上枱嘅時候我地都呆左,完全估唔到係咁嘅樣。佢個樣似 甜品多過野飲