啱啱一個人去搵午餐時發現咗馬鞍山【一鼎·台式火鍋】,呢個係午餐buffet,價格平,而且睇菜單上嘅分量都好足,就吸引咗我😍湯底揀咗【燻鰹魚(海苗鰹魚清湯鍋)】,鰹魚嗆鮮味同甜味並冇因為煙熏嗆關係而流失,反而令湯味變得好鮮甜,好值得一試!加上海苗嘅口感滑爽,帶咗蔬菜嘅清新,瞬間為呢個湯底提鮮咗不少!另外一個湯底【麻痺鴨(台灣麻辣鴨血鍋)】,花椒嘅麻感令舌頭麻麻嘩,好開胃,加上鴨肉吸滿咗麻辣湯,口感更加鮮美多汁,入口即化,真係會愛慘呢道菜🥹仲有我最愛嘅牛肉,放入湯底涮咗之後,一口咬落,鮮嫩肥美,非常多汁,簡直係人間美味啊。除咗主食,仲有一道小吃【煉奶炸油條】,油條香脆可口,加上煉奶嘅奶香味,卡茲卡茲嗆口感,簡直就係完美嗆搭配!呢間舖真係令我食得好滿足,重點係分量都好大,真是值得一試!呢間舖真係令我食得好滿足,重點係分量都好大,真是值得一試!

呢間舖真係令我食得好滿足,重點係分量都好大,真是值得一試!

呢間舖真係令我食得好滿足,重點係分量都好大,真是值得一試!