2018-02-17
今日飲完野去左新泰食泰國菜。我地成九點九先上到去。原來佢地今日都早收𠺢,十點半左右last order. 講真,都唔係早好多。去咗馬拉盞炒通菜,店員好友善咁樣提議我哋叫第二樣,因為好多外籍人士都唔鍾意馬拉盞呢隻口味。最終我照叫,朋友都好鍾意食。桶蝦,冇諗過係以呢個賣相出現。外層炸得好脆亦都唔油膩。配埋泰式甜辣汁非常之好味!冬陰公海鮮炒飯,並唔係度度都有得食嘅。炒飯唔油膩而且有少少辣辣地,但係辣度適中,你唔會令到呢個炒飯太過難食!鴨肉生菜包,比起平時嘅豬肉多咗咬口。生菜包入邊好有檸檬味,有香茅、有芫荽,適量嘅生菜足夠包晒所有嘅鴨肉,而且每片生菜都好新鮮。燒烤魷魚,本身嘅燒汁已經好好味,點埋呢個泰式嘅酸辣汁仲更加好味。我哋再叫咗一jar啤酒。由於之前響啲酒吧已經飲咗好多,所以要飲埋啤酒先至走就搞到啲店員要等好耐先可以收工啦!