2021-02-10 316 瀏覽
台灣菜系列 – 六兩三🇹🇼每日都期待可以再飛上天際✈️去喜愛既地方🇬🇧🇹🇼🇯🇵食當地既食物🍱奈何肺炎不離😷唯有先滿足舌頭吧👅------------------------------環境: 店舖細細,座位大約30個左右坐得唔算好舒服😣但整潔程度唔錯👻有吧枱同一般座位選擇(非繁忙先有得選擇)🤪------------------------------食物: 半筋半肋麵($85)🍲麵既份量算大,一般男士都應該會飽住走😵牛肋肉爽嫰無筋,亦唔會煮到爛哂🐮牛筋稍稍有點太淋,欠缺左部份爽彈口感🤨但整體上都係重牛味,CP值絕對接受👏🏼湯底味濃,調味適中,飲落好舒服,亦唔會口渴👍🏽唯一缺點個湯底唔夠熱,上枱一陣就凍左🥶食得慢既女仔會比較尷尬🤭皮蛋豆腐 ($35)醬汁特別,大量木魚片(小編覺得木魚碎會更好口感)豆腐同皮蛋正常,價錢有丁點進取😅甜不辣 ($10)正常夜市會食到既水準😏------------------------------服務: 午市非常繁忙,非常爆埸😰店員每隔十分鐘都會同排隊既客人講大約既等待時間😁坐座後會派口罩袋同QR CODE 落單🤗疫情期間盡量都減小接觸,以防萬一💯-----
台灣菜系列 – 六兩三🇹🇼
每日都期待可以再飛上天際✈️
去喜愛既地方🇬🇧🇹🇼🇯🇵食當地既食物🍱
奈何肺炎不離😷唯有先滿足舌頭吧👅
環境: 店舖細細,座位大約30個左右
坐得唔算好舒服😣但整潔程度唔錯👻
有吧枱同一般座位選擇(非繁忙先有得選擇)🤪
食物: 半筋半肋麵($85)🍲

麵既份量算大,一般男士都應該會飽住走😵
牛肋肉爽嫰無筋,亦唔會煮到爛哂🐮
牛筋稍稍有點太淋,欠缺左部份爽彈口感🤨
但整體上都係重牛味,CP值絕對接受👏🏼
湯底味濃,調味適中,飲落好舒服,亦唔會口渴👍🏽
唯一缺點個湯底唔夠熱,上枱一陣就凍左🥶
食得慢既女仔會比較尷尬🤭

皮蛋豆腐 ($35)

醬汁特別,大量木魚片(小編覺得木魚碎會更好口感)
豆腐同皮蛋正常,價錢有丁點進取😅

甜不辣 ($10)

正常夜市會食到既水準😏
服務: 午市非常繁忙,非常爆埸😰
店員每隔十分鐘都會同排隊既客人講大約既等待時間😁
坐座後會派口罩袋同QR CODE 落單🤗
疫情期間盡量都減小接觸,以防萬一💯

環境: 5.5/10
食物: 6.5/10
服務: 6.5/10

地址: 尖沙咀宜昌街3號地下
人均消費: $ 100 - $200
20 分鐘 (堂食)