2024-07-24 633 瀏覽
朋友介紹這間御膳私房菜😜,開左十幾年,大部分菜式都係原創,由2位到12位菜單都有,散叫小菜都得。今次我就比個budget 佢幫我設計。我what apps店主,原來可以帶壽桃,店家免費蒸。唔收開瓶費,我梗係帶埋啤酒🍻。是日菜色:🥢🍴🦞🦞🦞芙蓉海寶炒龍蝦球有驚喜,店家話哩款係新菜式,賣相真係一流,用2隻龍蝦,配搭花枝和蝦球,底係燉蛋白,好鮮味。🕊🕊🕊醬香茅台炆嫩鴿一上檯,就聞到好香,侍應就倒咗一小杯茅台酒落去,醬香四溢,食落乳鴿好入味,肉質鮮嫩,店主仲話另外仲有好多款用乳鴿做嘅新菜式。推薦🔥🦀🦀🦀避風塘炒大肉蟹朋友介紹必食之一,不能錯過,的確炒得好夠鑊氣,食完蟹,我地仲留起炸蒜繼續食。😏👍猴頭菇葯膳瘦肉湯身為湯怪嘅我,實會飲湯,哩個湯夠火喉,湯料仲另外用碟裝,俾我地睇到真材實料,不過就預定先有。🌸食得出每一道菜都用心製作,感覺係將傳統與現代結合🤝。朋友話記得食滷水鵝,可惜,店家話師傅早排研究乳鴿,暫停咗滷水鵝。下星期滷水鵝就開始有啦。搵日收工去試下,叫2個小菜,飲下啤酒。食厭咗酒樓同茶記嘅朋友值得一試。

是日菜色:🥢🍴
🦞🦞🦞芙蓉海寶炒龍蝦球

🕊🕊🕊醬香茅台炆嫩鴿

🦀🦀🦀避風塘炒大肉蟹

😏👍猴頭菇葯膳瘦肉湯

🌸食得出每一道菜都用心製作,感覺係將傳統與現代結合🤝。

芙蓉海寶炒龍蝦球
醬香茅台炆嫩鴿