2020-06-12 173 瀏覽
「好掛住日本!好想去日本食嘢!」係我成日同老公講嘅嘢~ 唔想淨係食碗拉麵就算,老公帶我入去食博多炭火串燒!舖頭裝潢好有日本feel,牆上有好多日本sake,可惜我地渣車,下次再試!不過我地有卡位,自成一角 餐廳好乾淨~ 無油煙味!分分鐘比日本還好!Service都好好~ 有禮貌!成日埋黎加茶,介紹餸菜~我地叫咗好多野食,因為炭火味真係好正 1)前菜聽店員介紹吃雞肉沙律:很fresh~ 日本洋蔥不辣,唔錯~2)鹽燒雞頸肉:嫩!juicy!雞味濃~3)汁燒雞心:燒得啱啱好!無燒過龍。4)雞肉丸配黃金蛋:超級滿足!好惹味!日本蛋+特別調製汁同雞肉串個味超夾!5)牛油果豚肉卷:豚肉帶炭燒味,肥肥地,已經好香和10分邪惡!配埋溶溶地嘅牛油果,係12分邪惡!!6)燒日本青椒仔:燒得好靚好香口!7)明太子紫蘇豚肉卷:又一邪惡之選!明太子鹹鮮+肥肥豚肉= 8)天婦羅松葉蟹腳:呢個同我地想像中有D出入,炸粉略嫌太厚!晒咗條蟹腳~都係食返串燒好d9)宮崎式雞腿肉炭火鐵板燒:超級香!半生日本雞肉,據說可以生吃!鐵板上,熱辣辣 10)日式醬油昆布飯糰:燒到脆卜卜!不是飯焦,是米通咁脆!淡淡醬油好惹味~ 紫菜都
「好掛住日本!好想去日本食嘢!」係我成日同老公講嘅嘢~
不過我地有卡位,自成一角
我地叫咗好多野食,因為炭火味真係好正

日本雞肉沙律

2)鹽燒雞頸肉:嫩!juicy!雞味濃~
鹽燒雞頸肉&汁燒雞心

3)汁燒雞心:燒得啱啱好!無燒過龍。
雞肉丸配黃金蛋
牛油果豚肉卷

6)燒日本青椒仔:燒得好靚好香口!
燒日本青椒仔
7)明太子紫蘇豚肉卷:又一邪惡之選!明太子鹹鮮+肥肥豚肉=
明太子紫蘇豚肉卷

天婦羅松葉蟹腳
宮崎式雞腿肉炭火鐵板燒

10)日式醬油昆布飯糰:燒到脆卜卜!不是飯焦,是米通咁脆!淡淡醬油好惹味~ 紫菜都好脆!
日式醬油昆布飯糰
2020-05-31