2019-05-29 3056 瀏覽
呢間野話自己係大排檔,但唔見有任何露天位同煮食爐。。。淨係知我由炮仗街行過去,餐廳所處既地方係一條後巷,當時晚上7:15,條後巷有20個南亞裔人在吃晚飯。。。都幾驚,所以建議大家如果去,就由馬頭圍道轉過去,唔洗行咁長後巷。。。間野巴閉了,同一條後巷都有兩個鋪,同朋友二人被分配坐餐廳路口中間張枱,啲位好窄,所以成日有侍應係我頭頂「攘」過行黎行去,真係楚撚住晒,坐得極唔舒服小姐呀,去得大排檔就預咗坐得唔舒服啦!雖然呢度一啲都唔似大排檔,但你預左啦!係既係既,咁講番食物囉,梗係試佢啲招牌菜啦~菠蘿拔絲咕嚕肉:個拔絲真係嘥鬼氣,唔係o係咕嚕肉或菠蘿個面,係一舊咁放o係碟邊。。。啲咕嚕肉個皮一啲都唔脆,仲淋淋地,唔太掂黃金蛋黃炸魚皮:一睇個賣相就唔得,醎蛋黃唔夠多,再黎食落口,靱既!啲魚皮咬極都咬唔爛,仲慘過食擦紙膠。。。同侍應講,會唔會啲魚皮唔熟所以咁靱?侍應都好好,幫我地同廚房反映又取消咗個菜燕麥金沙蝦球:無咗個魚皮,改咗要個蝦球,一般貨色啦~醎蛋炒得唔夠香,啲燕麥就一啲都唔夾味,整色整水酥炸黑松露菌醬芝心乒乓波牛丸:呢個真心好食,有好香既松露味,一咬開粒牛丸有一pad溶咗既黑松露芝士,熱辣

菠蘿拔絲咕嚕肉

黃金蛋黃炸魚皮

燕麥金沙蝦球

酥炸黑松露菌醬芝心乒乓波牛丸

酥炸黑松露菌醬芝心乒乓波牛丸:呢個真心好食,有好香既松露味,一咬開粒牛丸有一pad溶咗既黑松露芝士,熱辣辣又香噴噴

原隻脆皮炸豬手

原隻脆皮炸豬手:個皮好脆,但啲肉呢。。。梅梅地,好難去形容,總之唔好食

總結:諗左好耐,比中評定劣評,講真,食物好一般,得個牛丸好食,食物一定係中至下評,至於環境嘛,坐得唔舒服,話自己係大排檔但無任何大排檔應有原素:坐得豪邁、食物有鑊氣有風味等都無。。。所以都係要比劣評
2019-05-28
酥炸黑松露菌醬芝心乒乓波牛丸