2024-11-01 214 瀏覽
在葵芳新都會廣場行到差不多晚飯時間,就去搵嘢食,今天想食日本丼,搵搵吓就見到 “豚勝”,在店外望完餐牌幾吸引,於是就入內,店內差不多 full house (只剩餘2張枱)。我哋 order 咗一個 “吉列厚切里肌豬扒定食” 及 “吉列大海老定食配湯烏冬” ,另外,order 咗一客小食 “土佐豆腐”。而在豚勝 社交平台 內點讚就送 “一客枝豆”,份量都不少。厚切豬扒份量,除標準 size (180 gm )外,亦可 order 大份量,隨你自己食量來選擇,我哋就沒有特別加大份量,豬扒的外層脆衣好鬆脆,而豬扒充滿肉汁、質嫰,非常美味👍🏻😋,飯及椰菜絲亦是無限添加。吉列大海老(大蝦),隻蝦真係好大隻,食得好滿足,外層脆衣與吉列豬的一樣鬆脆,而蝦就炸得剛剛好 👍🏼😋 不會太老;配餐的烏冬 🍜份量亦不少,麵質保持煙韌,不會太淋,而且還可選擇 “冷” 或 “熱”。小食的土佐豆腐很嫰滑,豆腐味濃,醬汁又不會太咸。😊結尾就 order 咗一球雪糕作甜品,味道就一般啦!今晚的用餐體驗很好,無論食物味道及賣相、整體服務、餐廳環境及衞生都不錯,值得再嚟👍🏼👍🏼

而在豚勝 社交平台 內點讚就送 “一客枝豆”,份量都不少。

小食的土佐豆腐很嫰滑,豆腐味濃,醬汁又不會太咸。😊

結尾就 order 咗一球雪糕作甜品,味道就一般啦!

枝豆
吉列厚切里肌豬扒