餐廳: 一遊
資訊:

2024-09-12 119 瀏覽
今日接朋友收工,嚟到合和中心呢邊等佢,經過見到呢間居酒屋好似幾傳統,好有日式風情,於是入咗去試下😁經店員介紹下,我哋揀咗支餐廳自家製嘅sake 神龍《純米大吟釀》嚟試吓,飲落幾有驚喜,店員話用泉水製成,唔怪得咁清甜,酒味都幾香拎嚟配d居酒屋嘅食物真係幾夾🍶👍Yellow Tail Hara Sashimi 餐廳選用新鮮嘅黃尾魚腹部刺身,肉質滑嫩,油脂豐盈,帶有自然嘅鮮甜。切成薄片後,搭配少許醬油同芥末,能體驗到魚肉原汁原味,口感極佳,簡直係刺身愛好者嘅首選。Assorted Sushi 6 Kinds 6款壽司拼盤色彩繽紛,包含多種新鮮嘅魚類,例如三文魚、吞拿魚、和甜蝦等。每一口都感受到壽司米嘅醇香同魚肉嘅鮮美,搭配醬油一齊食更加提鮮。Sea Urchin Tempura呢道海膽天婦羅外層金黃酥脆,同裡面鮮甜軟滑嘅海膽,口感對比鮮明。海膽啖啖濃郁嘅味道喺酥脆嘅海苔外層包裹下,充滿住驚喜,係我好鍾意嘅一道小食。Pork Dumpling呢道豬肉餃子皮薄餡多,內餡飽滿。餃子皮煎得煙韌而且脆香,搭配柚子醋食,層次更上一層樓。Fried Chicken in Spring Onion 呢道春蔥

Yellow Tail Hara Sashimi

Assorted Sushi 6 Kinds

Sea Urchin Tempura

Pork Dumpling

Fried Chicken in Spring Onion
呢道春蔥炸雞十分酥香,雞肉嫩滑多汁,搭配甜辣惹味醬汁,食落更加令人停唔到口。十分推薦大家點呢道小食試下,好正!

Pork W/Vegetable on Hot Pot
呢道豚肉蔬菜鍋煮至非常入味,豚肉滑嫩,搭配新鮮嘅蔬菜、菇類同豆腐,令湯底更加清甜,營養更加均衡。

Fried Beef with Kimchi on Rice
炒牛肉配泡菜嘅石頭鍋飯,醃製好嘅牛肉同酸辣得宜嘅泡菜搭配起嚟,口感十分豐富。鍋飯完全吸收了全部醬汁,攪拌嚟食真係越食越想食啊😋
2024-09-02