2023-08-07 191 瀏覽
屋企人好中意食海鮮,所以就搵下附近有冇啱食嘅海鮮餐。就搵到呢間喜記, 5人同行特登過來吃招牌菜!🥳😏🤨🤪😜大量各式肉類,小炒類同飲品。真系滿足曬我呢個大胃王。最特別介紹招牌避風塘炒辣蟹2隻特大蟹,避風塘料炸至金黃色,再將炸好的配料同蟹炒成。椒鹽特瀨尿蝦,加入了椒鹽和其他香料,炸至金黃酥脆,口感十分爽脆,同時還有濃鬱的椒鹽味道,非常開胃。🥳😏🤨🤪😜其次是椒鹽九肚魚,選用了肉質鮮美的九肚魚,經過椒鹽和其他香料的調味,煎炸至金黃色,酥脆可口,入口時還會有一種濃鬱的香辣味道,令人回味無窮。🥳😏🤨🤪😜最後是蒜蓉粉絲蒸聖子皇,新鮮的聖子皇加入了蒜蓉、粉絲等調料,蒸煮至熟透,肉質鮮嫩,味道鮮美,而且還有一種淡淡的蒜香味道,非常清爽可口。豉椒炒蜆同埋避風塘炒牛河都整得很入味。呢間喜記真係一間我會不斷想去食既餐廳,環境舒服,食物高質,大家都快d黎試下啦!🥳😏🤨🤪😜