2024-11-04 30 瀏覽
無意中發現咗呢間好食得嚟又幾有feel嘅日本餐廳,環境坐得幾闊落,幾舒適,同日本當地嘅居酒屋一模一樣,幾啱同朋友chill吓傾吓偈,飲下酒都係個唔錯嘅選擇!嘢食嘅款式非常多,壽司刺身丼飯你諗到嘅都一定有,我哋嗌咗個半熟秘醬三文魚丼同埋山芋泥碎拖羅丼,兩樣都係百零蚊,但係份量好多,而且食材好新鮮,半熟三文魚丼幾特別,平時食開都係生三文魚丼,今次第一次食半熟,估唔到又有口感,感覺幾新鮮,又幾好食,下次有得揀嘅話,我諗都會揀返半熟三文魚丼,未試過嘅都幾推薦試吓!三文魚刺身係超級厚切,油脂分布鮮明,一睇就知道係新鮮,入口嫩滑,好食!花之戀同樣出色,配埋沙律醬同埋魚籽,令到味道同埋口感更加多元化,更加有層次!最有驚喜嘅一定係脆香辣三文魚卷,真係估唔到微微嘅辣配埋三文魚卷係咁夾,最正嘅係佢真係煎到塊三文魚脆卜卜,無論口感定係味道都衝擊我嘅味蕾,大力推薦!