2022-05-19
中環返工聽同事講有一間拉麵店有/期間限定/廣島蠔拉麵食😍 平時多數都係點叉燒或豚肉拉麵,廣島蠔拉麵都係第一次食⭐️ 即刻放工約埋同事嚟到呢間Bari-uma Japan Ramen Restaurant 試一試。我地兩位點咗兩款口味嘅拉麵🙆🏻♀️🙆🏻♀️ 麵的軟硬度可以自選喔~🦪廣島牡蠣漬醬油拉麵 $128🐷辛辣炙燒豚肉味拉麵 $98🥟羽根燒餃子(5件)$35餐廳裝修好有日本風格~好似置身日本當中🇯🇵每個用餐區塊前方都會擺放調味品、餐具。♥️廣島牡蠣漬醬油拉麵嘅配置非常豪華,有成5粒超飽滿嘅牡蠣~日本牡蠣經過油漬,去除咗腥味,但仍然保留當中嘅甘甜!而湯頭味道亦非常鮮甜,唔會太咸,我都忍唔住飲晒~整體絕對係視覺同味覺嘅享受!♥️除了廣島牡犡外,燒豚肉拉麵都令我地非常驚豔。配料好多,紅色湯底味道濃郁~見到已經食欲大增♥️豚肉肉質相當厚,肥瘦適中相當嫩口,份量十足~辣辣哋非常野味開胃!鐘意食肉嘅朋友一定會愛上!餃子煎得好香口,味道都正常~👍🏻整體覺得拉麵有特色、水準高、誠意十足~好味道!服務態度非常好,出餐安排坐位都夠快夠醒目,欣賞👍🏻⭐️
🦪廣島牡蠣漬醬油拉麵 $128
🐷辛辣炙燒豚肉味拉麵 $98
🥟羽根燒餃子(5件)$35
餐廳裝修好有日本風格~好似置身日本當中🇯🇵
每個用餐區塊前方都會擺放調味品、餐具。
餃子煎得好香口,味道都正常~👍🏻