2024-08-09
早排突然興起壓扁牛角包熱潮🔥北角呢間麵包店初麥都趁住熱潮分一杯羹,推出開心果壓扁牛角包🥐不論牛角包控或開心果控都可以吸引到😆之前食過佢哋嘅布丁包覺得唔錯,所以今次試埋新嘅開心果布丁包,嚟個開心果盛宴。尤其開心果壓扁牛角包有驚喜💚必試!不過唔係成日有得賣,要碰下運氣。🥐開心果壓扁牛角包見到牛角包一半沾滿開心果碎就心心眼😍壓扁咗嘅牛角包特別酥脆,即使係室溫放咗超過2日,食落依然脆卜卜,完全無放軟咗,好誇張🥳🥳牛角包牛油味香之餘仲夾雜好香嘅開心果味,裡面有薄薄嘅開心果朱古力醬,開心果同朱古力果然係絕配😋🍮開心果布丁包另一款開心果控必試款式😎切開即見震騰騰開心果布丁,布丁好滑,邊食邊滲出香濃開心果香,唔係最濃郁但係開心果控會滿足嘅程度😚😚麵包係軟身地點韌度個種。建議買完即刻食或者即刻返屋企放雪櫃,唔係好似我咁攤咗一陣先食,布丁呈流心狀態,食嘅時候有啲咧氣🤣🥧芋泥麻糬布丁撻佢哋嘅布丁撻都可以一試😋牛油撻底好厚身,超級超級鬆脆,富牛油香。裡面有滑溜有蛋香嘅蛋漿、麻糬以及綿密芋泥。麻糬覺薄身,存在感低,但芋泥加蛋撻呢個組合值得一試🫶🏻人均消費:$30推介指數(10分為滿分):8.5分
🥐開心果壓扁牛角包
🍮開心果布丁包