2021-01-08 178 瀏覽
月圓街呢條位於炮台山小小既內街最近係車房堆中開咗間細細既coffee shop☕️,身為街坊兼coffeeholic既我梗係要朝聖吓啦,呢條街位置比較入,平日都唔會嚟呢條街,開咗呢間coffee shop之後令到呢條街有種耳目一新既感覺。Flat White呢度既咖啡豆都係來自澳州品牌elementary,如果想飲手沖咖啡每日都有幾款豆可以揀,今次我就飲flat white,呢日係巴西x哥倫比亞既豆,南美撞南美既豆,nutty🌰感更加倍,仲飲到好似hazelhut咁既味道,nutty味好濃郁。彩虹卷蛋除咗咖啡之外,呢度最signature既就係呢款打卡度🤩🤩值100%既彩虹卷蛋🌈!雖然暫時只有一款食物但已經夠晒吸引。如果齋講個蛋糕本身的話就少少乾唔夠fluffy,但加埋個cream食整體都👌🏻👌🏻,個cream係人手打,雖然份量好多但質地超輕盈一啲都唔膩,好香牛奶味🍼又唔甜😋😋,留意返蛋糕淨係可以堂食呀人均消費:$90推介指數(10分為滿分):8分

Flat White

彩虹卷蛋