2023-11-11
間米線舖都幾有人氣,之前睇米線關注組有人推介已經想試,平日放工去食,排咗半個鐘左右先有位~店舖唔算大,座位稍等逼,但食米線都係快食,所以都無咩問題😂幾鍾意呢間有得叫麻酸辣,味道豐富啲~湯底濃郁唔油膩,麻酸辣味都食得出,幾好味~叫咗小辣,對我嚟講唔算辣,之後再食可以叫中辣~推薦食佢哋嘅豬頸肉、魚肉春卷、涼拌墨魚頭😋🥢豬頸肉魚肉春卷炸醬小鍋米線 $68米線上面有大量芫茜、蔥,配料份量好多,豬頸肉有7、8塊,而且都係厚切大大塊,肉質爽嫩唔肥膩,好好食!魚肉春卷好大條一開二,好似有4件,好厚實啖啖肉嘅口感,幾好食!炸醬份量都多,炒得香口,粒粒肉碎令湯底更惹味!不過米線口感偏腍,個人比較鍾意爽米😂🥢豬肚豬潤魚肉春卷小鍋米線 $58呢碗都係小辣,叫辣就會有豬肉碎,食到底都會有肉碎,好正!豬肚份量多,切得比較幼長,幾腍身唔會咬唔開👍🏻 豬潤比較細塊,一般般啦~ 魚肉春卷一樣咁大條,好抵食!🥢涼拌墨魚頭 $46呢度必叫嘅小食!份量比想像中多,用大量蒜蓉撈過,超級香!墨魚爽口易咬,點埋旁邊嘅酸汁一齊食,好滋味!推薦必叫!🔸菊花蜜 加配$8🔸熱柑桔蜜 加配$11叫米線加配飲品可以平啲,味道唔錯,本身想叫豆
🥢豬頸肉魚肉春卷炸醬小鍋米線 $68
🥢豬肚豬潤魚肉春卷小鍋米線 $58
🔸菊花蜜 加配$8
🔸熱柑桔蜜 加配$11
叫米線加配飲品可以平啲,味道唔錯,本身想叫豆漿但賣晒~