2024-05-12
放工同屋企人去左銅鑼灣覓食屋企人話想食海鮮,即刻諗起喜記!🦐椒鹽大蝦絕不能錯過呢碟大蝦!餐廳開左咁多年仍然都係咁好食~keep到水準!椒鹽大蝦好夠鑊氣,好好味~蝦好好好大隻‼️大蝦表面酥脆,椒鹽味岩岩好,令你一啖接一啖停唔到。大蝦的肉質鮮嫩炸完都內裏一啲都唔乾,食落去非常爽口彈牙。椒鹽好香,有少少微辣味,食落更加惹味!但只得3隻,唔夠喉~🦀招牌避風塘炒辣蟹更係叫招牌菜食!蟹分量大中小有得選擇,當然價錢都唔同喇!今次我叫左小的~蟹鉗超級大隻!蟹肉鮮美,肉質鮮嫩,好好食好鮮味好有蟹味。辣椒🌶️香料配搭得非常香辣,辣味十足,但卻不失鮮味。外皮酥脆,如果鐘意辣食,一定要試試!🐟椒鹽白飯魚椒鹽白飯魚雖然係一個簡單既餸,但煮得好食,係好考功夫!白飯魚size都一樣好大,而且今碟分量都算多,白飯魚的肉質細嫩,口感滑嫩,外脆內軟真係!加埋椒鹽味道即刻提升左白飯魚既鮮味,仲加左一絲微辣既風味。椒鹽白飯魚的味道簡單而不單調😋😋😋
屋企人話想食海鮮,即刻諗起喜記!
🦐椒鹽大蝦
🦀招牌避風塘炒辣蟹