2024-02-21
最近無意中發現呢間火鍋好高質,好適合一班朋友去聚會🥰我地點左一個有招牌椰子雞鍋嘅 2 人餐,配料包括美國安格斯牛板眼、兩隻大元貝、脆鯇骨腩、手打四寶丸、雲吞、皇帝菜、紫菜響鈴及烏冬🍲呢個半隻雞嘅椰子雞鍋超高質又特別!店員會將四個椰子嘅椰水倒落鍋中同雞一齊滾,煲滾再焗五分鐘後就可以先飲湯同食雞,呢個時候嘅湯好清甜但唔膩,雞肉包括雞胸肉都好嫰滑,食完一件又一件食唔停😋 非常推介呢個湯底👍🏻食完雞之後就可以加埋雞湯打邊爐,呢個時候碗湯嘅鮮味又多左啲層次☺️ 配料之中我最欣賞係元貝、脆鯇骨腩同手打四寶丸。元貝好新鮮,其中有一隻我放落鍋之後好耐,唔記得左時間撈起🤣點知食落都仲係爽口而且鮮甜😌 而脆鯇骨腩相當爽脆,絕對交足料👍🏻值得一讚係部份卡位有私家電視,邊食邊睇電視超正🤭 而且店員服務有禮細心👍🏻臨走見佢有 VIP 房,下次要再同班朋友來食椰子雞鍋☺️
臨走見佢有 VIP 房,下次要再同班朋友來食椰子雞鍋☺️