5天前
喺灣仔同客食晚飯,揀咗間有新鮮海產嘅日式餐廳,見佢個set dinner $298有齊沙律、前菜、湯、主菜、甜品,而且主菜唔係普通意粉,而係可以揀魚生/ 黑松露雞飯,夠誠意唔會失禮✨2個Dinner set $298@🥢沙律//野菜沙律&魚生沙律//粒粒蟹子配三文魚、白身魚、貝類開胃又足料🥢前菜//刺身三款// 厚切刺身新鮮,款式視乎當天來貨而定喔//磯煮鮑魚// 原來老闆的家族是做海鮮批發生意🦞🦑🦐🐟🦀磯煮鮑魚唔韌又不會煮得過淋,口感彈牙鮑魚肝醬汁亦調得出色,除了用來點綴鮑魚,廚師每天還會留起一半醬汁來煮飯😍
🥢主菜//MISU 刺身丼//師傅強調今天有新鮮北寄貝,特地加了少許給我們品嚐🥰 另外個燒白鱔都係師傅自己整,唔係嗌貨嘅普通鰻魚//半隻黑松露雞伴鮑魚汁焗飯// 整隻雞的單價比較貴,所以非常建議大家直接選套餐,可以一次過嚐到餐廳的各款招牌菜!一打開個蓋已經傳來非常濃郁黑松露香氣,而且雞展都好入味,做到外脆內多汁,加上用了鮑魚肝醬汁來焗飯,飯粒索滿了海鮮鹹香😍🥢小食//忌廉面豉煮鮮貝// 雖然相比其他菜式,煮蜆不是什麼高級菜,但絕對也是隱藏寶藏菜式!非常少見的搭配,但意外地m
2個Dinner set $298@
🥢沙律
//野菜沙律&魚生沙律//
粒粒蟹子配三文魚、白身魚、貝類
開胃又足料
🥢前菜
//刺身三款// 厚切刺身新鮮,款式視乎當天來貨而定喔
//磯煮鮑魚// 原來老闆的家族是做海鮮批發生意🦞🦑🦐🐟🦀
磯煮鮑魚唔韌又不會煮得過淋,口感彈牙
🥢主菜
🥢小食
//忌廉面豉煮鮮貝// 雖然相比其他菜式,煮蜆不是什麼高級菜,但絕對也是隱藏寶藏菜式!非常少見的搭配,但意外地match😍 麵豉味唔會太搶鏡,微微嘅鹹香中和了忌廉的油膩感,比起一般cream source更有層次!而且份量真係超多、食完真係R晒頭唔明點解佢唔係招牌菜!
值得一提嘅係店員服務態度,非常熱情友善,又會主動介紹不同的招牌菜式,大家不妨在點餐前先向店員了解當天的來貨情況,要食梗係食最新鮮嘅😋