2011-10-21
話說朋友H黎緊生日,而呢間野新開張未食過~~所以我地3個人走左去呢度開飯喇!!由於朋友L唔使返工~~大約7點15已經去攞位LU!都要等成7張枱,鬼死咁墟HUM!!等到7點45先有位~~拿拿聲衝入去嗌野食!我地雖然得3個人, 但叫左5樣野!!雞絲粉皮 : 搞笑地個汁竟然辣辣地架BOR!! 不過粉皮好厚!!又痴埋一舊咁, 唔似得其他鋪做到透明好薄既效果!紅油抄手 : 今次又係辣野! 雖然望落D辣油好似好勁咁, 不過食落又唔覺好辣喎! 入面係菜肉雲吞餡,味道都OK!擔擔麵 : 仍然都係辣野!!XD 但好香花生味~麵唔會煮到一PAT咁,夠煙韌!小籠包 : 最期待既ITEM!! 果然冇令人失望!! 一咬開少少, 好多肉汁已經流哂出黎!! 皮都好薄!! 入面D餡好滑口, 冇根冇渣! 正呀!!上海粗炒 : 同其他鋪食既都係差唔多, 不過佢D粗炒斷開哂, 碎濕濕咁好難夾....配菜仲多過d粗炒..整體味道唔錯, 可以再幫襯!!我地食完正餐之後, 由於朋友L神秘地買左蛋糕,就係個度食埋~~不過要收30切餅費!!都理解既~~始終咁樣變相我地HOLD人張枱成晚~俾多30蚊都可以接受既!最後我地坐到成為
所以我地3個人走左去呢度開飯喇!!
由於朋友L唔使返工~~大約7點15已經去攞位LU!
都要等成7張枱,鬼死咁墟HUM!!
等到7點45先有位~~拿拿聲衝入去嗌野食!
我地雖然得3個人, 但叫左5樣野!!
擔擔麵 : 仍然都係辣野!!XD 但好香花生味~麵唔會煮到一PAT咁,夠煙韌! 小籠包 : 最期待既ITEM!! 果然冇令人失望!! 一咬開少少, 好多肉汁已經流哂出黎!! 皮都好薄!! 入面D餡好滑口, 冇根冇渣! 正呀!!
上海粗炒 : 同其他鋪食既都係差唔多, 不過佢D粗炒斷開哂, 碎濕濕咁好難夾....配菜仲多過d粗炒.. 整體味道唔錯, 可以再幫襯!!
我地食完正餐之後, 由於朋友L神秘地買左蛋糕,
就係個度食埋~~不過要收30切餅費!!
都理解既~~始終咁樣變相我地HOLD人張枱成晚~
俾多30蚊都可以接受既!
最後我地坐到成為LAST先走既一台!哈哈!