2024-02-20 85 瀏覽
見到介紹覺得好吸引,趁有機會去試下。 餐廳有2層,前身就無食過, 裝修都幾有格調, 樓下主要酒吧區, 用餐建議我地上一層。星期五walk-in 入都有位, 問左原來去到4月中, 價錢合理, 我覺得好適合紀念日或者拍拖黎食。♡Manzo tonnato 'soldier', raw beef, dashi $59/pc超好食,一開始送左2條麵包條唔好食, 但前菜生牛肉多士超正! 生牛肉好軟腍, 多士香脆, 個sauce 好match~♡Paccheri all'amatriciana, guanciale, tomatoes, pecorino $188見到隔離枱嗌呢個睇落幾開胃,又跟著嗌, 芝士蕃茄培根意大利麵。 個培根厚到好似臘肉,鹹香有嚼口。 意麵好特別, 一圈一圈好粗好厚, 掛汁力強, 麵粉味好重,偏硬身。 純粹為飽肚😂 唔推薦~♡Veal milanese, herb salad, black garlic mayo $388我認為好唔好食都必點嘅米蘭小牛肉😂 食落勁似炸豬扒,肉感同味道都似豬, 點解翻譯係小牛肉😂 個醬都覺得似乳豬醬。 雖然食唔到牛肉, 但外面個炸粉係幾靚,

生牛肉多士

茄汁芝士培根意大利麵

我認為好唔好食都必點嘅米蘭小牛肉😂 食落勁似炸豬扒,肉感同味道都似豬, 點解翻譯係小牛肉😂 個醬都覺得似乳豬醬。 雖然食唔到牛肉, 但外面個炸粉係幾靚, 肉唔肥, 但個人覺得日式炸豬扒好食啲🤪
米蘭小牛肉

♡tiramisu $80
嗌埋個甜點岩岩好夠飽。必試tiramisu, 好creamy, 有少許咖啡味,最特別係煉奶底, 好甜好滑
滿足~
Tiramisu