2022-11-23 97 瀏覽
今日約咗幾個鍾意食海鮮嘅朋友食飯,所以一定係會揀物超所值嘅喜記👍🏻食物水準高,服務質素又好,而且價錢超平。次次嚟親都好滿足 😆今次我哋叫咗個四人豪華套餐 😋等我介紹吓邊樣嘢係我最鍾意食啦😋1) 招牌醉鮑魚。呢個真係必食!鮑魚好大隻😋而且有好濃郁嘅花雕味。咬落口,花雕同鮑魚嘅鮮味一齊湧出嚟。 味道好香😋而且鮑魚質地好腍。一啲都唔韌。非常可口👍🏻2) 椒鹽大瀨尿蝦。賣相一流,賴尿蝦嘅尺寸好似我前臂咁大。一隻應該可以分比兩至三個人食👍🏻而且真係啖啖肉,又鮮味👍🏻配埋椒鹽一齊食,真係超惹味😋3 )豉椒炒蜆。豉椒同蜆永遠都係Perfect match🤩蜆肉勁大粒同飽滿。豉椒完全帶出咗蜆肉嘅鮮味。而且醬汁同蜆嘅比例啱啱好,唔會覺得太濃味。👍🏻4) 招牌避風塘炒蟹。呢個真係不得了。蟹超級新鮮,避風塘嘅味道啱啱好,唔會太濃而蓋過咗蟹嘅鮮味👍🏻而且唔會太辣。真係勁好食😋

配埋椒鹽一齊食,真係超惹味😋