2019-07-09
成日行過西九龍food court都唔知食乜好,因為有太多選擇,呢日想食越南🇻🇳野,就一於試下呢間越南風味,之前經過見到已經覺得好抵食😍。可能好抵食嘅關係,所以條隊keep住有人,我都等咗15分鐘先拎到外賣。佢有個全日套餐只係需要$33,有一碗香茅豬扒/雞扒/雞翼+河粉/檬粉/飯、一條春卷、一杯青檸梳打,真係無得輸👍🏻👍🏻👍🏻。店舖只係得老闆娘一個,佢超忙但都好有交帶,會問你要唔要蔥/芫荽/辣嗰啲。我估唔到佢會幫我將湯同檬粉分開,唔會整淋咗。😊返到office開餐喇,發現原來個份量超足,啲檬粉同豬扒都好多😊,仲有好多芽菜添!一食試下個湯先,咦無味精喎,正正常常。啲豬扒見住佢成塊剪開幾嚿,都幾好食煎得幾正,雖然望落張圖有啲黑咁,但其實唔係”濃”咗㗎🙈。春卷都唔錯,另外仲有啲生菜🥬!頭先排隊時聽到有個阿伯話唔要春卷要多啲菜都ok!幾好幾好。碗粉唔算話係最好食嘅越南檬粉,但絕對唔差,其實什至比起好多$6x,$7x一碗嘅好食。我一定會多多支持,可能會變埋我lunchtime食堂添。去到西九龍中心foodcourt嘅話,絕對可以食下👍🏻👍🏻👍🏻。